onsdag, augusti 31, 2005

Gott Recept!

Kycklinggryta med jordnötssmör

4 personer (ca)

1 Hel Kyckling (delad) eller motsvarande i kycklingfilé (3-4 filéer)
2 Gula Lökar
1 Burk Hela, Skalade Tomater
½ Burk Vatten
(med fördel en grönsaksbuljongtärning för fylligare smak)

Kryddor:

Paprikapulver (rikligt, ca 2 matskedar)
Svartpeppar
Cayennepeppar efter smak
2 msk jordnötssmör

Bryn kyckling och lök. Krydda med svartpeppar och paprika. Tillsätt tomaterna, buljongen och späd till lämplig konsistens med vatten. Koka ca 15 minuter, tillsätt jordnötssmöret och låt puttra i ca 5-10 minuter. Krydda med cayennepeppar efter smak. Ska ha en lagom krämig konsistens.

Serveras med kokt ris och gärna en god brödbit och en sallad till.

Har inte testat med soltorkade tomater i, men kan tänka mig att det skulle vara redigt gott också.

Jag och mamsen brukar höfta till lite som vi känner för med den här maträtten, vi har inget nedskrivet recept, men den har 30 år på nacken säger mams. Tycker själv att den blir godare med hel kyckling, men är enklare att göra med filéer. Den här rätten mår verkligen gott av att få stå till sig lite, blir bara godare då (som med det mesta).

2 Comments:

At 11:07, Anonymous Anonym said...

God morgon,

Det där lät smarrigt värre! Snor jag rakt av!;-)
Hoppas att du får en bra dag i dag, det tänker jag ha. Ser fram emot att träffa dig live i morgon vännen.

By the way, TACK för inlägget!

Kramis a

 
At 21:10, Anonymous Anonym said...

Tur för Annelie att hon visade sin "kock" detta smaskiga recept oxå =)

Fint sida!

Vi ses i morgon!

Hälsningar Fredrik W

 

Skicka en kommentar

<< Home